Uitgelicht

Ard Hesselink (2022)
Ard heeft het boek ‘Frits Lensvelt Jr. Erudiet Clochard, Ascetisch Bourgondiër’ geschreven over de oprichter van onze stichting ter ere van Frits’ 100ste geboortejaar op 13-05-2022. Frits was de oom van Ard. Er zijn bijdragen te lezen van diverse oud-collega’s, vrienden en familieleden. Veel foto’s en opnamen van werk van Frits zijn er in opgenomen. Ook is er een hoofdstuk van kunsthistorica Dr. Lies Netel, die Frits’ werk analyseert en een plaats geeft in de tijd. De presentatie van het boek vond plaats op 13 mei 2022 in het museum in Veere en daar is ook een kleine expositie van het werk van Frits te bewonderen. De Frits Lensvelt Stichting heeft de financiering van het boek voor haar rekening genomen. Het boek is te koop in het museum in Veere en bij Ard Hesselink. (NRC; 4 bollen).

 

Ard Hesselink (2019)
toezegging bijdrage voor het boek in wording "Tussen dam en dijk" over de levens zijn grootouders Frits Lensvelt Sr. en Nell Bronger. Uitgangspunt is meer aandacht en beter begrip voor het werk van Frits Lensvelt (waarvan veel in dit boek voor het eerst beschreven/getoond wordt) en een wijdere erkenning van het werk van zijn vrouw Nell Bronger die tot op heden in zijn schaduw een te anoniem bestaan heeft gehad.

Op 1 juni 2021 kwam het boek "Tussen dam en dijk" de levens van Nell Bronger en Frits Lensvelt" uit. 312 pag., 30x30cm, hardcover, meer dan 900 illustraties. Meer informatie via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Toekenningen 2024

Stichting Eindeloos (2024)
Bijdrage voor ‘Eindeloos Eiland Festival’ , een vernieuwend, verbindend en ook educatief project. Waarmee de organisatie beoogt via talentontwikkeling meer te werken aan diversiteit en de focus zet op ‘Nieuwkomers’. Dit gebeurt via gebruikmaking van de spirituele functie van vlaggen en banieren zoals in veel andere culturen gebruikelijk is.

Stichting Bachkoor (2024)
Bijdrage voor 25 toegangskaarten om speciek te kunnen geven aan eenzame alleenstaanden of mensen met een smalle beurs om de uitvoering van het koor te kunnen bijwonen. De distributie van de toegangskaarten vindt plaats via de stichtingen Hofje onder den Toren en Samen voor Elkaar.

Stichting Levend IJzendijke (2024)
Bijdrage voor de uitvoering van een kindertoneelstuk over het beleg van IJzendijke door Prins Maurits. Met de bedoeling om op deze manier zoveel mogelijk kinderen kennis te laten maken met spelen of kijken naar toneel en ze meteen wat van de geschiedenis van IJzendijke en Zeeland mee te geven.

Stichting Vrienden van de Borselse Sprinter (2024)
Eenmalige bijdrage voor de Borselse Sprinter. De doelstelling van de Borselse Sprinter is om eenzame ouderen bij elkaar te brengen, die zelf geen of nauwelijks mogelijkheden hebben om samen iets gezelligs te gaan doen en vaak de financiële middelen hiervoor niet hebben.

Stichting Theatermakers Achterhoek (2024)
Bijdrage aan theater op locatie ‘De Heks van Almen’’, een emanciperend en verbindend project en in deze tijd van anti-emancipatiebewegingen ook educatief.

Stichting Zeeuwse Concertzaal (2024)
Bijdrage voor de uitvoering van acht parkconcerten met klassieke-, hedendaagse- en wereldmuziek in Middelburg. Bedoeling is dat de concerten gratis toegankelijk zijn en zijn daardoor ook laagdrempelig. Daarnaast valt het ongedwongen, informele karakter in combinatie met kwalitatief hoogwaardige concerten met een grote diversiteit op.